Přeskočit na obsah

Halloweenská párty

Ve středu 23.října se v naší školce pořádala velká halloweenská párty, na kterou se všichni pilně připravovali. Rodiče s dětmi chystali masky a paní učitelky vyzdobily celou školku veselou podzimní a strašidelnou výzdobou. Překvapené děti se ráno nestačily divit, zvláště když je vítaly paní učitelky v kostýmech. Děti se nenechaly zahanbit, sešla se různorodá společnost strašidel, čarodějů a čarodějnic, pavouků a pavoučic, netopýrů, duchů, upírů, dýní, pirátů, batmanů a různých pohádkových postav. Samozřejmě nechyběly dětmi vlastnoručně vydlabané dýně a ve třídě Rybiček osvětlený strašidelný hrad z papíru. 

Děti si místo cvičení zatančily v maskách podle strašidelných písniček, aby se trochu protáhly. Naše párty totiž nebyla jenom zábava, ale také povinnosti. Ve třídě dětem strašidla připravila úkoly, které jim pomohly vrátit se do svého nadpozemského světa. Děti poznávaly tvary a barvy upířích domečků, zkoušely si grimasy podle obrázků různě naladěné mumie a vyhledávaly i její shodné obrysy. Musely posbírat kosti, které zde rozházel nezbedný duch a poskládat z nich správného kostlivce. Také srovnávaly netopýry podle velikosti a lovily udicí pavoučky, ze kterých připravily lektvar pro čarodějnici. Posledním úkolem bylo potichoučku po špičkách chytit myšku a nakrmit černého kocoura. Práce bylo dost, ale pro správné školkové dítě tohle neznamená žádný problém. Nakonec si děti vybarvily pracovní list a za svou snahu byly odměněny diplomy a sladkostmi. 

Děti byly zvědavé na masky i výzdobu v jiných třídách, proto jsme se navzájem navštívili a předvedli si své kostýmy. A aby nebylo strašení málo, vrcholem byla výprava do základní školy, kde jsme postrašili starší kamarády přímo ve vyučování. Všem se to moc líbilo, párty se nám zkrátka vydařila.