Přeskočit na obsah

Podzimní dobroty

    Podzimní období nám nabízí velké bohatství ovoce, zeleniny a různých plodů. Děti z naší školky toho rády využily. Malé Berušky si ve středu 9.října upekly s paní učitelkou Renátou Mikulenkovou jablečný závin. Při chystání surovin i pomůcek se seznamovaly s jejich názvy, zkoušely strouhat jablka, rozvalovat těsto, sypat drcenými piškoty, rozinkami i skořicí. Pomohla i paní uklízečka Martina Chudějová, která po nás umyla všechno nádobí. 

Ve čtvrtek 10.října se do pečení pustily i děti ze třídy Žabiček s paní učitelkou Kateřinou Růčkovou.  Protože  jsou to  předškoláci, pracovali už více samostatně a byli nadšení, jak se jim dílo daří. Záviny potom děti poslaly výtahem do školní kuchyně, kde je paní kuchařka Miluška Bolcková upekla. To byla dobrota!

Děti ze třídy Rybiček s paní učitelkou Taťánou Kolářovou se rozhodly připravit mrkvový salát. Strouhání mrkviček jim dalo trochu zabrat, paní učitelka musela maličko pomoci.  Lépe to šlo s jablíčky, dochucování i promíchání děti zvládly bez problému. Ve všech třídách jsme samozřejmě při strouhání dbali na bezpečnost a prstíky zůstaly celé. Salát dětem chutnal, většina z nich si přidala.