Přeskočit na obsah

Adaptační kurz 6. třída

Když šesťáci přicházejí na II. stupeň, je potřeba se co nejrychleji aklimatizovat a zvyknout si na nové tempo, nové učitele a nový přístup. K tomu všemu nám všem pomohl adaptační kurz, který proběhl již v prvním týdnu školy, a to ve dnech 5. a 6. září.

Ve čtvrtek jsme se společně vydali i s naší školní psycholožkou do Valašské pevnosti v Rožnově pod Radhoštěm, kde jsme změřili své síly v oblasti fyzické, inteligenční, ale také v rámci týmového ducha. Děti se rozdělily do skupin po 4-5 a postupně plnily úkoly. Na konci nechybělo vyhodnocení a předání diplomů.

Hned v pátek náš adaptační kurz pokračoval krásnou procházkou, kdy jsme ráno odcházeli od školy a šli jsme na Jurkovičovu rozhlednu do Rožnova pod Radhoštěm. Po cestě jsme hráli plno seznamovacích a zábavných her, které utužovaly naše vztahy ve třídě. Někteří odvážlivci dokonce absolvovali i výlez na samotný vrchol Jurkovičovy rozhledny a mohli si tak užít výhled na naše krásné okolí.

Adaptační kurz hodnotíme jako třída velmi pozitivně a všichni se společně těšíme na další společné zážitky, které nás v průběhu dalších 4 let čekají.