Přeskočit na obsah

Srpnové soustředění DFS Soláněk

Je již tradicí, že předposlední víkend v srpnu Soláněk zahajuje taneční sezónu svým soustředěním. Ani letos tomu nebylo jinak.

V pátek ráno jsme společně vyrazili autobusem na Pustevny, odkud jsme šli pěšky na Radhošť. Cesta byla pohodová: sluníčko svítilo, pofukoval větřík, turistů bylo málo a energie měly děti „na rozdávání.“ První zastávkou byla svačina u sochy Radegast, kde jsme si řekli pár slov o tomto slovanském bohu a také o vzniku sochy. Dále jsme pokračovali až k sousoší Cyrila a Metoděje: zde nechybělo fotografování, vzpomínky na Cyrilometodějskou pouť na Radhošti i příchod Konstantina a Metoděje na Velkou Moravu. V kapličce na Radhošti jsme zapálili svíčku, přečetli si zajímavosti o této stavbě, vyšplhali „na vyhlídku“, poznávali okolní kopce, hory, vesnice i města. Poté nás čekala svačina a odpočinek u hotelu Radhošť. Jakmile jsme nabrali novou energii, vydali jsme se zpět na Pustevny. Prohlédli jsme si Maměnku, Libušín, utratili kapesné a unavení, ale spokojení, jsme se vrátili domů.

Sobotu jsme již protancovali a prozpívali v komunitním centru. Po výborném obědě v restauraci Na Salaši nás čekal i odpočinek: povídání o valašském kroji, nářečí, salašnictví,  tvoření inspirované modrotiskem a valašským krojem. Že se nám prázdninové soustředění vydařilo můžete vidět i ve fotogalerii.

Pokud by se někdo rád přidal mezi nás, rádi ho přivítáme. Pravidelné zkoušky Soláňku zahájíme v pátek 27.9.2024 v komunitním centru.

Malý Soláněk (6 – 8 let): 13:00 – 14:00                Velký Soláněk (9 – 15 let): 14:00 – 15:10

Podrobnější informace lze získat emailem: [email protected]

Mgr. Lucie Koryčanská