Přeskočit na obsah

Rybičky poznávají okolí

Po celý rok jsou děti na vycházkách seznamovány s okolím MŠ. Délku a čas vycházek přizpůsobujeme aktuálnímu počasí a organizaci dne, kdy se musíme včas vracet na oběd. V červnu, kdy bývá pěkné, slunečné počasí, plánujeme delší výlety do okolí.

            V úterý 18.6. se třída Rybiček vydala přes Posklu na Prostřední Bečvu do Pohody. Od rána vládla ve třídě veselá nálada, děti se těšily na cestu a vzájemné si ukazovaly své batůžky s občerstvením. Hned po svačince jsme se vydali na cestu. Děti nasadily rychlejší tempo, ale vzhledem k vysokým teplotám jsme museli zvolnit a v polovině cesty si udělat přestávku a občerstvit se.

            Bylo krásné počasí a pěkný výhled do okolí. Děti pozorovaly Radhošť, Prostřední Bečvu a okolní kopce. Opakovaly si své znalosti z přírody a orientovaly se v okolí. Také se dozvěděly něco z historie naší obce, mohly přejít přes solanecký potok, který se vlévá do řeky Bečvy.

            Do Pohody jsme dorazili příjemně unavení a výborná zmrzlina nám přišla vhod. Po malém občerstvení jsme se cyklostezkou vraceli na autobusovou zastávku Na Nové a s napětím čekali, jestli nás autobus vezme. Naštěstí byl autobus téměř prázdný, a tak jsme se vrátili do školky přesně na oběd.

            Vycházka to byla opravdu dlouhá, ale dětem se moc líbila.